Televizijske serije niso več takšne, kakršne so bile pred desetimi leti. Do tega jej prispevalo dosti stvari, ena izmed teh je popularnost interneta in tako imenovanih “streaming” storitve, ki jih ponujajo spletne strani, kot so Netflix in Hulu. Včasih so bile televizijske serije dokaj poceni narejene in snemane na filmskih trakih, ki so bili zelo poceni in so se zlahka poškodovali. Zato ste lahko včasih slišali, da so podjetja, ki proizvajajo serije, po kupih stran mečejo filmske trakove. Tako se včasih zgubi velika količina zgodovinskih televizijskih serije, kot so Doctor Who, podjetje BBC, je v prejšnjem stoletju, uničilo kar veliko epizod, saj takrat ta serija ni bila še tako popularna. To se tudi zgodi pri filmih, najbolj znano uničevanje starejšega filma je Metropolis, to je nemški film o prihodnosti, sneman je bil leta 1927 in dosti ljudi imajo film za prvi veliki “blockbuster” film. Filmski trak je bil zelo hudo poškodovan čez leta in dosti je bilo tudi odstranjeno, saj je imel film dvojno premiero, prvič je bil pokazan celoten film, nato pa spremenjeno različico, v kateri je manjkalo približno 30 minute materiala.

Televizijske serije v šestdesetih letih so bile malo bolje ohranjene, vendar se je še vedno dosti stran metalo. V sedemdesetih se začelo malo bolje čuvati originalne filme. Temu je prispevalo popularnost video kaset. Sedaj so podjetja imela razlog, da obdržijo svoje trake, saj so z njega samo kopirali serijo na kaseto in jo prodati. Temu so tudi pomagale videoteke, kje je lahko oseba si sposodila serijo in jo gledala brez oglasov in prekinitev. V osemdesetih leti se je začelo digitalno snemanje, saj so računalniki postajali vse močnejši. Od devetdesetih letih naprej se serije snemajo na HD filmskih trakih in lahko iz tega potem zlahka povečajo resolucijo slike, ne glede na zaslon, za katerega je televizijska serija bila prvotno namenjena. Serije so se tudi začele prodajati na CD-jih, saj je do takrat bila večina serij že digitalizirana. Po letu 2010 se je povečala zmogljivost DVD-jev, zato so nanje začeli dodajati tudi bonus material. Recimo, kako se je serija snemala, kakšne tehnike snemanja so uporabljali.

Televizijske serijeOd leta 2010 naprej ne gledamo televizijske serije samo na televizijah, ampak tudi preko internetna. Najbolj znana kolekcija serij na internetu je poimenovana Netflix. Netflix ima vsako serijo, ki je bila snemana v zadnjih štirideset ali petdesetih letih. Enostavno si jo izberete na meniju in lahko gledate katero koli epizodo, ki si jo želite, vendar to je vse plačljivo.