Uživanje v kopališčih in zdraviliščih je priljubljeno zaradi namakanja v bazenih ali sproščanja v savnah. Prav tako pa se veliko ljudi rado namaka tudi v jacuzziju. Gre za manjši bazen, ki se od večjih bazenov v glavnem razlikuje v temperaturi vode. Večji bazeni so namreč bolj mrzli, v jacuzziju pa je načeloma zelo topla, skoraj vroča voda. Poleg tega je za jacuzzi značilno, da ima več vodnih šob, ki ponujajo masažni občutek za telo. Tisti, ki so ljubitelji jacuzzijev, si jih lahko omislijo tudi doma, da jim ni treba vedno hoditi v zdravilišča ali kopališča.

Glavne lastnosti jacuzzijev

Jacuzzi je nepogrešljiv del kopališč in zdravilišč. Ima tri glavne lastnosti, zaradi katerih je nekaj posebnega in se razlikuje od večjih bazenov. Najprej je tu temperatura. Značilno je, da je temperatura vode nekoliko višja. To zagotovo pozitivno vpliva na telo. Predvsem je to primerno za osebe, ki imajo težave s sklepi in kostmi, saj višje temperature pri temu pomagajo.

Druga lastnost jacuzzija je masaža. Jacuzziji so opremljeni s številnimi vodnimi šobami. Te šobe imajo masažni učinek. Zato je izjemno prijeten občutek v jacuzziju, ko vas voda masira in tako tudi sprošča. Tudi to je ena izmed lastnosti, zakaj jacuzzi ugodno vpliva na telo in boljše počutje.

Zadnja glavna lastnost jacuzzija pa je njegova velikost. Jacuuziji so načeloma manjših dimenzij. Primerni so le za nekaj oseb. Voda, topla temperatura in masaža sicer zelo pozitivno vpliva na zdravje, vendar pa ni priporočljivo, da se v njem zadržujete več časa. Še posebej, če imate kakšno bolezen, se morate z zdravnikom posvetovati, koliko časa je za vas priporočljivo, da ste v jacuzziju.

Če ste ljubitelj jacuzzija, si ga lahko omislite tudi doma. Obstaja več vrst jacuzijev, ki so lahko primerni za vaš dom. Lahko je jacuzzi vgradni, lesen ali pa celo napihljiv.