Predsednik Borut Pahor rad objavlja slike in kratke videoposnetke na svojem Instagram profilu. Pred štirim dnevi je bil na njegovem profilu objavljen smešen videoposnetek, na katerem se Pahor “bori” proti nepovabljenem gostu.

Predsednik Pahor je znan kot kralj slovenskega Instagrama. Njegovemu Instagram profilu sledi že več kot 74 000 ljudi, kar pomeni, da ima enega izmed največjih slovenskih Instagram profilov.

Predsednik zaradi svojega Instagram profila ni znan samo v Sloveniji temveč tudi po svetu. Leta 2017 je več svetovnih medijev poročalo o Borutu Pahorju in ga označevalo, kot enega izmed najbolj spretnih politikov na področju družbenih medijev, na svetu.

Predsednik in njegova ekipa zelo aktivno uporabljajo moč družbeno medijev. Nedavno je predsednik na svojem profilu objavil kratek videoposnetek, ki je bil posnet na sprejemu za diplomatski zbor, 30. januarja 2019, na Brdu pri Kranju.

https://www.instagram.com/p/BtYqODWFfY4/

Na videoposnetku vidimo majhnega sivega smrdljivca, ki predsednika prav nevljudno moti med njegovim nadvse resnim govorom. Žužek je kar vztrajen in Pahor ga odstrani šele po več poskusih. Predsednik je objavo pospremil s komentarjem, da je pomembno, da ostanemo mirni in vljudni, čeprav nas nepričakovano obiščejo nepovabljeni gostje.

Nihče ne more dvomiti, da ima Pahor res sposobno ekipo, ki skrbi za njegovo prisotnost na družbenih medijih. S tem se še posebej približa mladim generacijam, ki sicer manj uporabljajo tradicionalna občila kot je televizija ali časopisi in zato zahtevajo drugačen pristop.

Čeprav mnogo ljudi podpira predsednika in njegove objave na družbenih medijih, se najdejo tudi ostali, ki menijo, da se Borut Pahor ne obnaša preveč predsedniško in s takšnimi objavami degradira funkcijo predsednika republike in njen ugled v družbi.

Mnenja so različna. Kaj pa menite vi? Ali je predsednikovo obnašanje sprejemljivo in je preprosto posledica novih načinov komuniciranja ali bi bilo bolje, da bi bil gospod predsednik v svojih objavah bolj zadržan?