Prsna črpalka je pripomoček, ki vam lahko zelo pomaga pri dojenju vašega otroka. Za več informacij o prsnih črpalkah ter za veliko ponudbo črpalk obiščite baby-nega.si. Črpalke so lahko zelo pomemben pripomoček za vse starše, ki imajo probleme z dojenjem.

Velikokrat, še preden se dojenček rodi,  imajo matere probleme s prsmi, saj se pri zadnjih mesecih nosečnosti začne v prsih vsake noseče ženske oblikovati velika količina mleka za dojenčka. To mleko nam prsna črpalka črpa iz prsnega koša in nam olajša bolečine, ki lahko povzročajo težave s hrbtenico ali pa v samem prsnem košu.

Prsna črpalka

Med časom nosečnosti nam črpalka lahko olajša obremenjenost prsnega koša ali pa prepreči druge ne pričakovane zaplete, kot na primer ne hoteč izpust mleka iz prsi. To lahko povzroči nesrečne dogodke v službi ali pa v javnosti. Nekatere osebe morajo zaradi tega uporabljati posebno obliže ali pa poseben modrček za prekrivanje prstnega koša, ki preprečuje izpust mleka.

Torej prsna črpalka vam lahko olajša skrbi še preden se dojenček rodi. V primeru, da vaša prsa proizvajajo veliko količino mleka enostavno uporabite črpalko za odvajanje odvečnega mleka. Črpalka je zelo nežna in odvečno mleko lahko shranjujete za nekaj časa, preden mleku preteče rok.

Mleko iz prsnega koša nima dolge življenjske dobe, kot ima navadno mleko, saj nima nobenih ne naravnih konzervansov kot navadno mleko. Naravno mleko ni isto kot navadno mleko, ki ga kupimo v trgovini, saj vsebuje drugačne sestavine, ki pomagajo pri razvoju dojenčka. Prsna črpalka lahko pomaga staršem, ki ne radi dojijo ali pa hočejo dojiti v javnost, vendar pa je to nemogoče ali pa je prepovedano.

Zato je prsna črpalka edinstvena in enostavna rešitev za vse bodoče matere ali pa osebe, ki imajo probleme s količino mleka v prsih. Dojenje otroka bo postalo zelo enostavno in brez večjih težav, saj poleg matere lahko za dojenčka na naraven in prost način poskrbi vsak član vaše družine brez skrbi zaradi ne pravilne prehrane.