Skorajda vse ženske uporabljamo maskaro. Ta nam poudari oči in trepalnice ter ustvari bolj privlačen videz. Dejstvo pa je, da je večina žensk ne zna pravilno uporabljati. Če želimo izkoristiti ves potencial maskare, moramo znati z njo ustrezno ravnati.

Preden pa se lotimo nanašanja maskare, pa najprej nanesemo puder, nato sledi črtalo ter senčilo. Pomembno je, da nanesemo ličila v tem vrstnem redu. Pri nanašanju maskare si največkrat ne vzamemo dovolj časa. To pomeni, da moramo pri nanašanju biti potrpežljive in natančne. Ko imamo na trepalnicah maskaro, načeloma ni dobro uporabljati tekočega pudra. To se nanaša predvsem na predel okoli oči, zato tam nanesemo puder v prahu. Koža namreč preslika črnino iz maskare.

maskara

Maskare prav tako ni dobro preveč pogosto pomakati v njeno embalažo. Namreč maskara se v stiku z zrakom posuši, zato s prepogostim namakanjem vanjo potiskamo zrak. Posledica tega so med drugim tudi grudice. Nanašajmo jo zgolj z enim samim potegom. Če želimo poudariti vse trepalnice, to počnimo cikcak. Le tako se bodo lepo in enakomerno obarvale. Nikakor pri nanašanju ni dobro in estetsko, če nanašamo več plasti. Vsekakor je to dobro, v primeru, da se je maskara na trepalnicah posušila. V kolikor je maskara na trepalnicah še mokra, bodo trepalnice izredno grudaste. Ni priporočljivo uporabljati klešč za vihanje trepalnic. Namreč to počnimo skupaj z nanosom vodoodporne maskare. Ko maskaro odstranjujete, je dobro da uporabljate očesni odstranjevalec ličil. Le-ti negujejo oči in trepalnice. Prav tako se pomembno, da ob nakupu izberete pravo maskaro. Izbira se na podlagi dolžine trepalnic in učinek, ki si ga želite. Namreč pri tem je znatnega pomena debelina krtačke, vrsta in gostota ščetin ter končni rezultat. Različne vrste ščetk obljubljajo tudi različne rezultate. Pri tem ima velik pomen nanos same maskare. Ta se razlikuje glede na namen. Če ustvarjamo svoj dnevni videz, trepalnice poudarimo zgolj minimalno. Dobro je da zgolj rahlo poudarimo njihovo barvo, torej rjavo. V primeru, da se ličimo za večeren dogodek pa je lahko sam nanos malce močnejši. Pri tem lahko maskaro večkrat nanesete, med drugim je lahko tudi črna. Na ta način boste poudarile svoj večeren videz, hkrati pa bodo trepalnice izrazite. Veliko žensk prav tako ne ve kako maskaro pravilno nanesti. Najprej se lotimo spodnjih trepalnic, saj je dobro da so le-te bolj poudarjene od zgornjih. Nato nanesemo dva do tri sloje na zgornje trepalnice ter na zunanje dele. Ko to storite, jo nanesite še na zunanje kotičke. S tem boste ustvarile mačji pogled.