Ali ste naveličane vsakodnevnega britja nog? Ampak si vseeno želite imeti gladke noge? Potem vam svetujemo da se pozanimate o posegu – lasersko odstranjevanje dlak.

Lasersko odstranjevanje dlak

Tu se gre za poseg, ki nam pomaga, da se trajno znebimo naših neželenih dlak, tako da s pomočjo laserjev uničimo lasni mešiček. Včasih se je ta poseg izvajal čisto drugače in sicer včasih so točno določeno frekvenco električnega toka dovedli v čisto vsak lasni mešiček posebej, kar si lahko samo predstavljate, kako zelo zamudno je bilo to delo. Danes pa se ta stvar rešuje popolnoma enostavno in sicer lasersko odstranjevanje dlak, tu se za poseg opravlja svetlobna energija, ta se nam sprosti iz posebno oblikovanega ročnika. Svetlobna energija pa se nato veže na melanin v dlaki. Melanin pa je temno barvilo v dlakah. Torej svetlobna energija se tako veže na dlako, medtem se svetlobna energija pretvori v toplotno energijo, ta pa potuje po dlaki vse do navzdol, torej do lasnega mešička, tega pa zaradi svoje prevelike količine toplotne energije popolnoma uniči, torej s korenino. Tako da lasersko odstranjevanje dlak vam zagotavlja noge ali pa ostale dele telesa, ki bodo popolnoma brez dlačic, tako da bodo ta vedno gladka in sijoča.

Zagotovo pa se sprašujete zakaj se le odločiti za lasersko odstranjevanje dlak, če vam ta isti zgoraj opisan rezultat omogoči klasično voskanje. No in sicer laserska odstranjevanja dlak so bistveno bolj učinkovita in popolnoma ne boleča in z njihovo pomočjo lahko dosežemo trajne rezultate. Ta pa v primerjavi z voskanje ali ostalimi klasičnimi načini depilacije, ne razdraži kože, ravno tako pa vam ta tudi zagotavlja, da se ne boste več spopadali z vraščanjem dlak, tako da bo vaša koža zares postala prijetno gladka ter sijoča, kar je pa v teh vročih poletnih časih sploh dobrodošlo, saj če imamo oblečene kratke hlače je naša koža zelo izpostavljena.