Nega las je obvezni del če želite imeti urejeno pričesko. Če se vam na lasišču kažejo že pri znaki staranja kot so tanki lasje, izpadanje las, je skrajni čas da nega las postane prioriteta in pričnete z ukrepanjem. Pravzaprav je boljše če izvajate preventivo in ne ukrepate šele ko že opazite spremembe na lasišču. Nega las z naravno kozmetiko je postopek, ki se v zadnjem času še posebej priporoča. Šamponi in balzami imajo namreč preveč kemičnih snovi, ki lahko vašim lasem škodijo, če ste k temu bolj nagnjeni.

nega las za ženske

Tudi izpostavljenost stresu in neuravnoteženi prehrani je lahko povod k šibkosti vaših las. Odločite se za nov pristop, v prvi vrsti uravnotežena prehrana in zdrav življenjski slog in v drugi vrsti skrb in nega las. Nega las se začne z ne preveč agresivnim šamponom in balzamom. Namesto tekočega šampona lahko uporabite naravna trda mila, namenjena pranju las. S pomočjo naravnih izdelkov boste svoje lase še dodatno okrepili Med brisanjem las bodite nežni in raje samo popivnajte lase kot pa da jih kuštrate in grobo brišete.

Ko uporabljate fen, pazite da le ta ne bo preveč vroč, saj bo tako še dodatno izsušil lase, česar pa si ne želimo. Vsake 14 dni pa svojim lasem privoščite še dodatno nego in jih nahranite z masko. Masko izberete glede na vaš tip las, pri čemer vam bo najbolje pomagal kar vaš frizer. Če imate še posebej suhe in lomljive lase si vsakokrat ko si boste lase umili, nanesite še arganovo olje ali pa kar olivno na konice las. Z oljem boste lase nahranili in preprečili nadaljnje sušenje in lomljenje. Pri suhih laseh, za sušenje uporabite samo hladen zrak fena. Nega las je pomembna in za vaše lase bo to balzam v pravem pomenu besede. Naj bodo vaši lasje zdravi in sijoči.