Klimatske naprave so pameten način hlajenja prostorov med vročimi poletnimi dnevi. Obiščite prava-klima.si in si oglejte veliko izbiro različnih klimatskih naprav, saj samo tako boste našli pravilno klimatsko napravo za vaše potrebe. Na spletni strani vam ponujajo klimatske sisteme vseh oblik, od preprostih enostavnih klimatskih naprav za eno sobno hlajenje do klimatskih naprav za industrijsko hlajenje.

Klimatske naprave

Naprave so idealne za vsako podnebje in se lahko uporabljajo za ogrevanje ali hlajenje. Lahko jih namestimo v vsak prostor s primerno izolacijo. Izolacija je pomembna zato, ker če prostor ni pravilno izoliran, potem lahko naprava izgubi v učinkovitosti gretja ali pa hlajenja. Veliko krat se klimatske naprave uporabljajo v krajih z visoko povprečno temperaturo, kot so npr.  primorska mesta.

Povpraševanje po klimatskih sistemih je največje poleti, ko temperature lahko dosežejo več kot 30 stopinj. Ob takšnih primerih se lahko prostori v hiši zelo segrejejo in brez možnosti prezračevanja ne moramo ohladiti prostora. Klimatske naprave uporabljajo posebne hladilnike, ki delujejo na principu inverzije. To je proces, ki povleče zunanji zrak v napravo in ga s posebnimi hladilniki in filtri pretvori v hladnejši in bolj željeni zrak.

Nekatere klimatske naprave lahko tudi uporabljamo za izboljševanje vlage v samem prostoru, to je najpogosteje uporabljeno v industriji, kjer vlaga lahko zelo poškoduje izdelke ali pa upočasni samo proizvodnjo izdelkov. Na nekaterih izdelkih se lahko zaradi vlage pojavijo ne željene bakterije, ki lahko uničijo izdelek.

To velja tudi za elektroniko, kjer lahko najmanjše kapljice vlage uničijo celotno napravo. Zato je v proizvodnjah z elektroniko potreben poseben klimatski sistem, ki poskrbi za brez hibno proizvodnjo elektronskih delov.

Veliko krat se klimatske naprave uporabljajo v zdravstvenih domih, kjer je potrebno oskrbeti bolnike s primerno temperaturo zraka in z vlago. Brez pravilnega klimatskega sistema bi lahko bolniki zelo hudo trpeli. Še najbolj pomembno je to pri bolnikih, ki imajo težave s pljuči. V primeru, da ima bolnik pljučnico, ne sme biti izpostavljen ne primernim temperaturam oziroma ne primernem zraku.