Kamini na drva so po vsem tem času še vedno med najbolj priljubljenimi napravami za ogrevanje prostorov v Sloveniji in drugot. Kljub vsem modernim tehnikam ogrevalnih sistemov je kamini na drva skoraj v vsakem domu nepregrešliv element. Kajti zaradi prilagajanja designa ter ugodnega potrošniškega materiala primerno spada v skoraj vsak stanovanjski objekt. Poleg vsega tega pa so nekateri od razlogov tudi romantičen pogled na ogenj ter njegova toplota enostavno opravljanje z njim. Kar pa se tiče izdelava planov ter montaža kamini na drva pa poskrbi podjetje na naslednjemlinku https://www.pecarstvo-hrovat.si/kaj-delamo/kamini-na-drva-hrovat/. V nadaljevanju pa izveste kakšne so prednosti in kako poteka montaža ter izdelava načrta za kamini na drva.

kamini na drva

Kamini na drva so tako rekoč središče našega doma. Saj pridobivajo poglede z vseh strani zaradi igre z plameni ob premišljenemu izboru materialov ter unikatni izdelavi pa dodajo še večji dodatek k domu. Poleg nežnega seva toplote ter romantične energije ki jo kamin oddaja v ozračje se toplota sprošča še preko ostalih dejavnikov. Tukaj spadajo ogrevanje z toplim zrakom preko zračnikov, intenzivna toplota preko stekla ter oddajanje toplote preko masivnih oblok kamina ki segreva prostor še ure in ure ko kamin ugasne.

Ko se odločimo da želimo imeti v prostoru kamin je prvo treba izdelati načrt ki pa ima za funkcionalnost kamina veliko dejavnikov kot so lokacija kamina, tip objekta, dimnik, ter dovolj velik pritok zraka. Kajti če te dejavniki niso izpovnjeni se kamini na drva spremenijo le v modni dodatek stanovanja. Če pa teh veščin ne obvladamo se obrnemo na enega od inženirjev ali notranjih oblikovalcev. Ko imamo izdelan načrt ter določen kamin z dovolj toplotne moči se obnemo na podjetje pri katerem izberemo dizajn med vsemi kamini na drva ki pa mi ga v v dobavnem roku dostavijo ter  z njihovimi mojstri v 5 delovnih dneh montirajo v stanovanje.