Kot smo lahko že nekaj časa nazaj zasledili, da so v šolah začeli uporabljati interaktivne table. To ni nič drugega kot projektor, ki projecira sliko na tablo, ki je občutljiva na dotik. Zahvaljujoč tehnološkim spremembam v 21. stoletju je pripomoglo k znižanju cen, je interaktivna tabela postala dostopna tudi za šole. V Angliji so že leta 2002 predstavili program za šole, ki je prilagojen za interaktivno tablo.  Angležem so sledili tudi Kanadčani, Američani, Novozeleandci. Kasneje tudi Nizozemska, Južna Koreja, Švedska in Mehika. V dveh letih so opremili pol milijona učilnic, ki so uporabljale interaktivno tablo. Dan je že več milijonov opremljenih učilnic z takimi tablami.

interaktivna tablaElektronska tabla ali interaktivna tabla, s pomočjo projektorja projecira 2D sliko oz. dvodimenijsko sliko. Tablo moramo pred uporabo povezati z računalnikom v večina primerih je to prek USB kabla. Nekatere table pa imajo možnost povezave tudi prek Bluetooth-ja, ki je brezžična povezava. Seveda pa mora na računalniku biti naločena ustrezna programska oprema. Z dotikom na interaktivno tablo, tabla pretvarja dotik kot klik na miški. Poznamo več vrst interakaktivne table:

Ena najbolj  razširjenih tabel je analogno uporna tabla. Ko se z prstom dotaknemi površine table se ta deformira in s tem sklene električni krog. Na podlagi spremembe upornosti določi koordinate dotika. Elektromagnetna tabla, ima v pisalu je niz žic, na koncu pa je pritrjena tuljava. Na ta način lahko tabla določi pozicijo pisala. Pisalo ima lahko svoje napajanje, kar pomeni da je brezžično, ali pa je priklopljeno na tablo s kablom. Kapacitivan tabla deluje podobno kot elektromagnetna, pri tej vrsti so nizi žic postavljeni za tablo. Niz žic je postvljen v X in Y smereh, ksr omogoča, da tabla sama izračuna koordinate dotika. Ta tabla ima še eno prednost saj so žoce postavljene za zaslonom tako, da je manjša verjetnost za poškodbo. Za te interaktivne table ne potrebujemo pisala, ampak lahko pišemo z prstom.