Iz Ugande prihaja več poročil, da je bil umorjen lokalni DJ. Obiskovalci zabave naj bi umorili mladega DJ-a, ker jim ni bila všeč njegova izbira glasbe. Ta naj bi bila po njihovem mnenju slaba oziroma dolgočasna.

Incident se je zgodil prejšnji teden v sredo v plesnem klubu v okrožju Nebbi, v severni Ugandi. Jerry Okiworth, dijak na lokalni srednji šoli, je občasno delal kot DJ po plesnih klubih, da je zaslužil nekaj dodatnega denarja. Množica obiskovalcev plesnega kluba se v nekem trenutku zelo razjezila, ker Okiworth ni  igral njihovih najljubših pesmi. Okiworth naj bi kasneje umorili v plesnem klubu.

Policijski načelnik okrožja Nebbi je obtožil vodstvo plesnega kluba za smrt mladeniča. Obtožil jih je, da niso poskrbeli za zaščito DJ pred besno množico, zato so odgovorni za njegovo smrt. Povedal še je, da kot vodja varnosti v okrožju ne bo več dovolil delovanje plesnih klubov. Vsi ostali plesni klubi, ki še delujejo v okrožju, morajo biti zaprti, ker naj bi negativno vplivali na mlade obiskovalce.

DJ

Predsednik okrožja je povedal, da se ta dogodek ne bi smel zgoditi, saj so že leta 2011 ustavili izdajo licenc za plesne klube v okrožju Nebbi. Zato zahteva, da lokalni prebivalci prijavijo policiji klube, ki še zmeraj delujejo navkljub prepovedi. Isto teden, ko je bil umorjen DJ, je bilo v okrožju umorjenih še pet drugih ljudi.

To je bil samo najbolj nedaven dogodek, v katerem je bil v Afriki napaden DJ s strani obiskovalcev zabave. Zelo podoben incident se je zgodil leta 2014 v Zimbabveju, ko so trije moški napadli DJ-a, ker je igral dolgočasno glasbo. Napadli so ga s stolom in steklenicami. DJ je kasneje umrl v bolnišnici. Vsi trije so bili obtoženi umora.

V primeru umora Jerryja Okiworth pa zaenkrat še ni bilo vloženih nobenih obtožb, ker policija še zmeraj išče posameznike, ki so mladeniča hladnokrvno umorili.