Med napravami, ki so dandanes obvezne v vseh domovih, ki niso priključeni na javno kanalizacijo, so tudi čistilne naprave. Če vas zanimajo biološke čistilne naprave za vaš dom, obiščite Ekohit, kjer vam bodo prijazni svetovalci prisluhnili in za vas uredili vse, kar v zvezi s čistilno napravo potrebujete.

Ko izbirate čistilne naprave, morate prodajalcu povedati več stvari, od tega, koliko članov šteje vaše gospodinjstvo, pa do tega, kje bo naprava postavljena. Prodajalec bo od vas morda zahteval še vrsto drugih podatkov, vendar ne skrbite, on je tam zato, da vam nudi najboljše, kar lahko.

Z njim se morate pogovoriti in potem se na podlagi njegovih odgovorov odločite, katere čistilne naprave bi bile za vas najprimernejše. Gledali pa ne boste le na ceno, ampak tudi na kakovost, saj želite, da bi naprava dolgo delovala, da z njo ne bi imeli večjih težav, da je ne bi bilo treba kmalu popravljati in da bi delovala tako, kot je tudi treba. Zavedati se morate, da včasih morda res gre kaj narobe, a dobro narejene čistilne naprave, ki so tudi iz dobrih materialov, vam kar nekaj časa ne bi smele povzročati težav. Čistilne naprave so namenjene čiščenju odpadnih voda iz gospodinjstva in so kot take lahko precejšnja investicija. Morda je to res, drži pa tudi, da brez nje preprosto ne gre več in da boste odslej lahko brez skrbi, kar se tiče odpadnih vod. Ne le to, ko kupujete to napravo, se pozanimajte tudi o možnosti pridobitve nepovratnih sredstev v obliki subvencije, saj ta ne velja za vse naprave, ampak le za določene. Zato je res dobro, da se o vsem prej pozanimate, da morda pregledate več ponudb, povprašate kakšnega strokovnjaka ali koga, ki ima z napravo tudi izkušnje. Dober glas seže v deveto vas, pravijo, zato je morda res najboljše, da povprašate koga, kako se mu obnese določena naprava. Morda bo pa prav to jeziček na tehtnici, katero napravo si boste omislili.