Minilo je že vrsto let odkar smo svoje telefone povnili le enkrat na teden, danes jih je potrebno dati polnit že vsak dan. Čez nekaj let bomo mogoče, ko se bo tehnologija malo bolj razvila, mogoče spet lahko polnili enkrat na teden. Do takrat pa potrebujemo drugo rešitev. Ena od rešitev je da kupimo prenosno baterijo ali power bank. To je naprava v katero lahko shranimo električno energijo. Prenosna baterija nam omogoča polniti od mp3-jev do osebnih računalnikov. Glavni namen pa je bilo polnjenje  pametnih telefonov in tablic.

prenosna baterijaZa polnjenje potrebuje nekaj ur, odvisno tudi od kapacitete ki jo ima prenosna baterija. Po polnjenju je baterija pripravljena za uporabo, ko telefonu zmanjka baterije nanj enostavno priklopimo power bank in se že telefon polni. Ko kupujemo prenosno baterijo gledamo koliko ima moči, enota za to je mAh. že za majhen denar dobimo baterijo,ki ima 2000-4000 mAh, so pa različne velikosti in oblik. S tako baterijo lahko enkratnnapolnimo telefon preden prenosno baterijo spet napolnimo. Današnji telefoni imajo kapaciteto baterije od 3000 mAh pa nekje do 4000 mAh. Potem pa imamo še večje prenosne baterije ki imajo tudi 20000 mAh in tudi več. Takšne baterije so sposobne napajati več telefonov hkrati, so pa zaradi tega večje in težje.

Potreba kapaciteta,ki jo potrebujete je odvisan od tega kaj boste polnili in kolikšno kapaciteto baterije ima. Za primer imete telefon, ki ima 3000 mAh-no baterijo in ste kupili prenosno baterijo, ki ima 3000 mAh-no baterijo boste boste z njo napolnili svoj telefon en-krat. Za baterijo, ki ima 15000 moči pa boste lahko svoj telefon napolnili 5- krat. Pri polnjenju pa upoštevamo tudi s koliko amperi polnimo telefon ali tablico. Običajno je to z 1 ali 2,1 amperi, ki pa sicer ni pomembna razen če smo na telefonu ko se telefon polni. Če ne uporabčjamo telefona ko se polne je dovolj 1A, v primeru ko pa se telefon polni in uporabljamo zahtevne aplikacije pa je priporočeno, da se telefon polni z 2,1 A.