Strah pred puljenjem zob imamo vsi, to kar priznajmo. Vsi mislimo, da nas bo puljenje zoba bolelo, ampak morate vedeti, da temu ni tako. Vsak zobozdravnik vam bo dal lokalno anestezijo, da med puljenjem ne boste čisto nič čutili. Seveda pa je puljenje kdaj tudi nujno potrebno, saj je mogoče vaš zob ne zdrav in ga ne morejo rešiti. Zobozdravnik vam zoba ne bo odstranil oziroma izpulil kar brez razloga. Če vas zanimajo stanja, kjer je puljenje zoba nujno potrebno kar berite dalje. Tako boste svoje zobe tudi boljše spoznali.

puljenje zoba

Če vam karies napreduje tako daleč, lahko nastane tudi tako imenovani pulpitis, kar pomeni vnetje. Zato si morate vedno prati zobe na pravilen način, prav tako pa je obisk vašega zobozdravnika nujno potreben. Oni lahko karies pravi čas vidijo in se ga tudi znebijo. Tako vnetja sploh ne bo. Zdaj, če zoba ne morejo v pravem času zdraviti, je puljenje zoba edina rešitev. Morate pa vedeti, da danes itak poznamo tudi zobno protetiko, kar vam lahko nadomesti vsak izgubljen zob. Umetni zobje pa danes lahko izgledajo kot pa vsi ostali zobje. So pa tu tudi prvi znaki, da pa je z vašimi zobmi kaj narobe. Najprej se seveda lahko pojavi bolečina ali pa tudi vnetje dlesni. Če opazite nekaj od tega, pojdite do vašega zobozdravnika čim prej. Ne želite si puljenja zoba. Bo pa najboljše povedal zobozdravnik, če je to sploh potrebno.

Puljenja zoba pa je potrebno tudi v primeru, če se vam le ta okruši in ga ne morejo samo zakrpati. Prav tako je le to potrebno, če je zob na napačnem mestu in tako moti ostale. Je še pa potem seveda nekaj drugih razlogov, zakaj je sploh puljenje potrebno. Nič pa se ne ustrašite, saj vas ves postopek sploh ne bo bolel. Zobozdravnik bo to naredil res strokovno.