Več krat se zgodi, da ne vemo katero prilogo bi skuhali k mesu. Pozabimo na določene, lahko rečemo stare jedi, kot je prosena kaša. Dobre ideje oziroma recepte lahko najdete na spletni strani. Saj mnogo nas je takih, ki sploh ne vemo kako pripravit proseno kašo. Mnoge pa kaša spominja na svoje otroštvo, takrat je kaša bila veliko krat na jedilniku. Pripravimo jo lahko na različne načine, lahko jo jemo, kot sladico, lahko kot prilogo, malo domišljije ali poiščemo recept in kaša iz prosa je lahko hitro na mizi.

Veliko ljudi, si proseno kašo pripravlja bolj v zimskem času, saj pravijo, da je takrat čas za kašo. Seveda ni pa nujno, lahko jo jemo čez celo leto, če nam to ustreza. No mnogi tudi mogoče zamenjuje ajdovo s proseno kašo. To sta dve različni kaši. Prosena kaša je drobna in rumene barve. Jabolko se kaši zelo dobro poda, lahko jo uživamo čez cel dan in boste videli, da je nekaj posebnega. Recepte lahko najdete na raznih spletnih straneh, so različni ampak vsak je nekaj posebnega. Prosena kaša ne vsebuje glutena, kar pomeni, da je zelo primerna za tiste, ki imajo celiakijo. Vsebuje pa kar nekaj vitaminov, ki zelo pozitivno deluje na naše zdravje.

prosena kaša

Prosene kaše ni težko skuhati, to lahko naredi že otrok. Proseno kašo najprej operemo in nato jo damo v vrelo vodo. Že po 15 minutah je prosena kaša kuhana. Posodo damo iz ognja in jo pustimo nekaj časa pri miru. To je vse kar moramo narediti z njo. Potem pa sledi dalje, vse je odvisno kako jo bomo pripravili. Mnogo krat jo dodajajo ljudje k sladkim jedem, ker se zelo dobro poda. Lahko jo poskusite tudi z mlekom, kot mlečni riž. Če še do danes niste poskusili prosene kaše vam priporočam, da jo daste vsaj enkrat na jedilnik.