Ne predstavljam si spanca brez posteljnine in vzglavnika. To je že obvezna stvar, ki jo potrebujemo za naš miren spanec. Če smo imeli dober spanec, bomo bili bolj produktivni čez dan, zato ima naša posteljnina veliko vlogo za zagotavljaju spanca. Če pa bomo imeli premalo spanca, se bomo pa čez dan počutili utrujeno in ne bomo bili zelo produktivni. S težavo bomo naredili kakršno koli stvar, ki smo jo imeli v planu. Zato pa je pri nakupu nove posteljnine pomembno iz česa je narejena, saj si želimo čim bolj miren spanec, ki ga lahko dobimo. Posteljnina je pomembna stvar.

Posteljnina se vglavnem uporablja iz bombažnega materiala. Saj je najbolj udobna in mehka na otip. Se jo pa tudi enostavno vzdržuje in čisti, tako da nimamo veliko težav pri menjavi posteljnine. Nekateri pa se raje odločijo za posteljnino iz svile ali iz satena. Vendar bombaž je še najbolj priporočljiv material, ne samo zaradi cenovne ugodnosti, ampak tudi zato ker je mehek na otip in imamo veliko pestrih ponudb.  Izberemo si lahko med različnimi barvami in vzorci, ki nam jo ponujajo. Najbolj cenovne so enobarvne posteljnine, če pa želimo kakšen dodatni vzorec ali kakršnokoli sliko, bomo pač dali malo več denarja pri nakupu. Odvisno pa je tudi kakšno kvaliteto si želimo. Nekaterim je vseeno iz katerega materiala je posteljnina, nekateri pa malo bolj gledajo na kakovost. Izberemo lahko med debelo prevleko za toplejši spanec, ali pa mehko za poletje, ko nam je vroče. Poleg barv in vzorcev pa so tu tudi različne dimenzije, saj so naše postelje različnih velikosti.

posteljnina

Posteljnina je torej glavna stvar, ki jo mora imeti naša postelja, za omogočanje našega spanca. Brez nje bi težko spali, saj nam ne bo omogočila takega udobja in mehkobe ob spanju. A najboljši občutek je, ko zamenamo staro posteljnino z novo, ki lepo diši po svežem.