Kosilnice za travo so stroji, ki se uporabljajo za košnjo travnatih površin. Več o kosilnicah boste zvedeli v nadaljevanju.

Kosilnice-za-travo

Poznamo različne vrste kosilnic za travo, vsaka pa služi svojemu namenu oziroma jih lahko uporabljamo glede na vrsto travnatih površin, ki jih imamo. Dandanes se ročne kosilnice, za katere je potrebna za premik sila ne pojavijo več saj tehnologija iz dneva v dan napreduje s tem pa tudi avtomatizacija strojev in naprav, ki jih uporabljamo tudi doma. Vrtne kosilnice za travo danes poznamo kot samohodne kosilnice saj imajo vgrajen motor, ki potiska kosilnico naprej brez, da bi uporabnik uporabil svojo silo s katero bi potiskal kosilnico naprej.

Poleg ročice za vžig motorja imamo dodano še eno ročico, katera poganja kosilnico naprej, ko le to stisnemo skupaj. Kosilnice za travo vrhunske kvalitete pa imajo na voljo tudi več prestav, katere lahko menjamo s stikalom na strani držala kosilnice. Kosilnica za višjo prestavo porabi več goriva in elektrike, ki poganja motor s tem pa se kosilnica pomika hitreje in premaguje še tako strme in neravne površine brez kakršnihkoli težav.  Prava izbira kosilnice za travo je odvisna od travnatih površin na katerih boste opravljali košnje, saj vam bo samo dobro izbrana kosilnica lično pokosila vašo zelenico, vi pa boste navdušeni nad vašim delom in kosilnico, ki ste si jo tako skrbno in natančno izbrali. Če imate velike ravne zelene površine pa je primeren tudi nakup vrtnega traktorja, ki vam omogoča, da se na stroj kar usedete kakor bi opravljali navaden traktorski stroj.

Takšni stroji so primerni za ravne površine z nizkimi deleži zemlje saj boste tako hitro pokosili vašo posest ali travnik če ga imate v lasti. Kosilnice za travo velike rasti pa po navadi uporabljamo kadar, z navadno vrtno kosilnico ne uspemo pokositi vse površine ker je ta težko dostopna ali nerodna za človeško nogo.