Spletno oglaševanje je moderen način oglaševanja. Poteka preko vseh socialnih omrežjih in različnih spletnih povezavah. Spletno oglaševanje uporabljajo vsa večja podjetja in tudi posamezniki, med njimi tudi Filip Pesek. Uporaba spletnega oglaševanja se vse več uporablja za različne namene, kot so prodaja, stik z ljudmi, podpora in nekakšno upravljanje z informacijami. Najbolj pa je spletno oglaševanje uporabljeno za spletno prodajo in prepoznavnost določene osebe ali podjetja. Dandanes večina kupcev svoje nakupe opravlja kar z domačega naslonjala. Vse bolj so vezani na spletne nakupe in tisti občutek, da za nakup ne rabijo nikamor iti. Takšni načini so vse bolj cenjeni in najhitreje opravljeni, zato ti vedno ostane potem še čas za druženje s svojimi najbližjimi.

Spletno oglaševanje je vse bolj cenjeno in znanje le tega je neprecenljivo. Za dobro spletno oglaševanje potrebujete dobro podjetje, ki se s tem ukvarja in dobre nasvete kako bi bili vi nekaj posebnega. Danes namreč uspe le tistim, ki so nekaj posebnega, nekaj drugačnega, saj je na internetu prava poplava vseh informacij in razne prodaje. Spletno oglaševanje se vse bolj uporablja tudi na socialnih omrežjih, dva bolj izpostavljena sta Facebook in Instagram, s pomočjo katerih ljudje zbirajo razne informacije.

Za spletno oglaševanje obstajajo posebni algoritmi s katerimi določamo koga želimo doseči z določeno objavo. Na primer želimo oglaševati knjigo, torej moramo s posebnimi algoritmi določiti da se bo oglas prikazoval osebam, ki rade berejo in nakupujejo knjige. Tovrstne stvari so zahtevne in potrebujejo veliko testov, preden najdemo pravi oglas, ki doseže prave osebe. S tem se ukvarjajo strokovnjaki na področju spletnega oglaševanja in vam natančno razložijo kako celoten sistem poteka in kako tudi izmed vseh drugih oglaševanj priti čim višje na Google pozicijo. Kar pa je za stranko velikega pomena saj je tovrstno oglaševanje najboljše. Spletno oglaševanje je vse bolj moderno in tudi zelo učinkovito, še posebaj kar se tiče prodaje.