Kako pobeliti zobe, čer imate rjave, rumene ali sive barve, kar je zelo pogosto. Odgovor najdete tukaj https://www.doktor1a.com/kako-pobeliti-zobe/ in ugotovili boste, da je več možnosti. Pa poglejmo, kako pobeliti zobe na naraven način in kaj lahko naredi zobozdravnik. Nekateri bi radi sami prišli do tega, da imajo čiste in bele zobe. Vendar niti zobne paste in belila ne pomagajo. Drugi pa enostavno gredo k zobozdravniku ali  ustnemu higieniku, da jim zobe pobeli, kar je še najhitreje. Kaj je bolje za vas pa presodite sami, ker ni enoznačnega odgovora na to vprašanje.

kako pobeliti zobe

Kako pobeliti zobe na naraven način, ste mogoče že slišali. Je pa odvisno, zakaj imate obarvane. Včasih gre za uživanje vina, čajev, kave in podobne hrane, ki barva zobe. Včasih gre za zobne obloge, kar pa seveda ni dobro in to lahko preverite s tableti za zobne obloge, ki jih dobite v lekarni. Če zobne obloge so, potem nujno pojdite do zdravnika, ker imate problem, ki lahko preraste v karies ali paradentozo.

Kako pobeliti zobe, če uživate hrano, ki zabarva zobe. Lahko jih razbarvate z limono, da jo žvečite ali sesate ali z jabolki. V nekaterih primerih gre dobro, v nekaterih tudi ne. Bodite pa zelo previdni, ker kislina razžira zobno sklenino, zato ni nujno, da je naraven način razbarvanja zob dober. Lahko jih razbarvate tudi z ogljem.

Kako pobeliti zobe na bolj eleganten in bolj varen način? Pri zobozdravniku. Ima posebne pripomočke, s katerimi zbrusi zobe in pri tem sklenine ne poškoduje. Če so zobje izjemno zabarvani in tudi načeti ter odkrušeni, pa je najbolje, da se nanje nalepi zobne luske, ki bodo spremenile barvo zob in jih naredile bistveno lepše.

Vaš nasmeh bo tako postal filmski in z veseljem se boste smejali, drugi pa vas bodo občudovali. Pri tem pa je dobro, da prenehate uživati vsaj za nekaj časa hrano in pijačo, ko vam barva zobe, da si opomorejo.